преселба | Кафе пауза

Дизајнерите ги споделуваат најдобрите совети за уредување нов дом

Вселувањето во нов дом може да претставува напорна работа.

6 работи што ќе ги научите ако вашиот најдобар пријател се пресели во друга земја

Врските на далечина се тешки, но уште потешко е ако треба да одржувате контакт со вашиот најдобар пријател кој се преселил во друга земја.

7 изненадувачко корисни работи од преселување во град каде што никого не познавате

Некогаш ќе созреете и тогаш ќе дојде моментот кога ќе соберете храброст и ќе одлучите да заминете да живеете во град во кого никого не познавате.

Неколку начини да останете во контакт со пријателите кои се преселиле

Понекогаш во животот доаѓаат моменти кога некој од вас ќе треба да го промени местото на живеење, поради кариера, љубов или каква било друга причина.

5 причини зошто е добро да се преселите во непознат град

Преселбите се тешки, особено доколку се одлучите да живеете на место каде што не познавате никого. Но, тоа може да биде и најдобрата одлука што сте ја донеле во животот.

ТВ серија: Штотуку доселени (Fresh off the Boat)

ТВ серија базирана според вистинска приказна за животот во Америка на една фамилија од Кина...

Инспиративни декоративни идеи за вашиот нов дом

Погледнете ги овие прекрасни простории кои без сомнение ќе ви помогнат да го направите вашиот дом топол и удобен

Олеснете ја преселбата: 4 совети кои е добро да ги запомните

Преселбите се напорни, здодевни, исцрпувачки и се троши многу време на нив. Ако се селите првпат може да бидете многу неорганизирани. Еве неколку совети за преселбата да биде песна.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

Направете ги разделбите помалку болни

Селење во друг град, промена на работното место, завршување на врска, деца кои заминуваат да живеат сами... збогувањата се насекаде околу нас.