Креативни стрипови со неочекуван и понекогаш мрачен крај

Двајцата пријатели Чоу Хон Лам и Рој Ли веруваат дека добрите и забавни стрипови не секогаш мораат да имаат дијалози.

10 одлични книги со неочекуван пресврт во приказната

Дали некогаш сте читале книга која на почетокот ви се чини дека е сосема нормална, но во еден момент ќе ве извади од памет со комплицираниот пресврт и чудесниот крај?
Датум: 23 мар 2016

Солениот принт – почетоците на фотографијата

Овие фотографии се дел од едно неверојатно искуство за секој кој ќе ги погледне, делувајќи како да ќе исчезнат од пред нашите очи во секој момент.

Каков пресврт! Ѝ пишал писмо дека ја остава, но тоа што таа му го одговорила ќе ве шокира

Овој човек решил да ја остави жена си, па ѝ напишал писмо, но потоа добил одговор кој ни на крај памет не го очекувал.
Датум: 17 фев 2015
, Автор:

Еве како промената на лозинката може да ви го промени животот

Во момент на најголемата животна пресвртница, збунетост и изгубеност, Маурисио Естреја се сетил на советот од својот поранешен шеф – избрал нова лозинка за да си го промени животот. И успеал...
Датум: 12 јул 2014
, Автор:

Книга: „Бруклински будалаштини“ – Пол Остер

Книга за неколку животни приказни испреплетени со милион мали случајности кои на крајот откриваат една гола вистина – и најмалата одлука може да влијае и да ни го обликува животниот пат.

Книга: „Домаќинка од Бога дадена“ – Софи Кинсела

Одлична книга која ќе ве насмее до солзи и ќе ве потсети дека може да бидете сè што ќе посакате во животот и дека никогаш не е доцна за промена.
Датум: 12 дек 2012
, Автор:

Снежана и ловецот (Snow White and the Huntsman)

Одлична преработка на класичната приказна за Снежана и седумте џуџиња...

Пронаоѓачот (The Finder)

ТВ серија за еден несекојдневен детектив...
Датум: 15 фев 2012
, Автор: