Што треба да знае секоја невеста пред да одлучи дали да го задржи моминското презиме?

Според истражувањата, повеќе од 70% од возрасните луѓе веруваат дека жената треба да го промени презимето откако ќе се омажи.

Закони кои го штитат моминското презиме

Жените сè почесто го задржуваат своето моминско презиме при стапување во брак. Во многу земји жените не можат да го земат мажовото презиме дури и ако тоа го сакаат, бидејќи законот тоа не им го дозволува.
Датум: 01 јул 2015
, Автор:

Одиме ретро?

Сè повеќе млади жени одлучуваат при стапувањето во брак да го земат презимето на сопругот. Повеќе од 65% го промениле своето презиме со стапувањето во светата заедница. Дали овој ретро потег, нè враќа назад во 19 век?
Датум: 19 мај 2013
, Автор: