5 начини како да го надминете стравот од јавен настап

Речиси секој се соочува со помал или поголем страв пред некаков настап. Ова се 5 начини кои ќе ви помогнат да го надминете ваквиот страв.
Датум: 16 окт 2013
, Автор:

Одлични софтвери за бизнис-презентации како алтернативи на PowerPoint

Доколку сакате да внесете свежина во вашата работа и да ги воодушевите колегите на следната презентација, заборавете на PowerPoint.

Вашиот работен ден прикажан преку кучиња

Работниот ден знае да биде многу напорен, дури и за овие кучиња. :)

Како до успешна презентација на факултет?

За некои студенти, презентациите се одличен начин да добијат плус поени, но други со задоволство би ги прескокнале. За сите кои се соочуваат со потешкотии во текот на презентирањето, еве неколку совети...
Датум: 30 мај 2012
, Автор:

Елегантната затворена тест патека на Ауди

Наскоро ќе се одржи познатото автомобилско шоу во Франкфурт, на кое Ауди ќе го презентира својот бренд во привремена зграда дизајнирана од германската фирма „Schmidhuber + Partner“.

Фокусирајте ја вашата публика со Sketch It

Нели би ви се нашло виртуелно моливче со кое ќе можете да цртате по екранот? Ние налетавме на алатка која го овозможува тоа, ни се најде, па ви ја предлагаме и вам. Се вика „Sketch It“.
Датум: 25 ное 2010
, Автор:

Видео: Како се прави печатарската боја?

Питер Велфеар, ни покажува како се изработува бојата што се користи во печатарската индустрија, од мешање на основните состојки, нејзината фина обработка и страста која е неизбежен дел од процесот.
Датум: 06 окт 2010
, Автор: