предци | Кафе пауза

Кој е најстариот познат археолошки локалитет? – Археолозите и до ден-денес спорат околу ова прашање

Каде живееле нашите најстари предци? Зошто мислењата на научниците се разидуваат кога станува збор за утврдување на најстариот археолошки локалитет во светот? Ќе дознаете откако ќе ја прочитате статијава.

Како се разликува модерниот човек од нашите предци?

Научниците и археолозите успеале да научат многу за нашите предци благодарение на фосилите и географските откритија од развојот на дарвиновата теорија за еволуцијата.

Како навистина изгледале нашите предци?

Во поголемиот број случаи, единственото нешто што ни останало од нашите предци се нивните коски.

Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта на гените

Погледнете ја колекцијата од фотографии од разни Интернет-корисници, коишто решиле одново да ги рекреираат старите фотографии од нивните родители и баби и дедовци.

Археолозите пронашле алати стари 700 години создадени од страна на мајмуните

Ова фасцинантно откритите го доведува до прашање досегашниот факт дека луѓето се првите создавачи на оваа планета.

Модерни жени од Африка се облекуваат во традиционалната облека на нивните предци

Доказ за убавите и богати култури кои некогаш постоеле на пределите на Африка.