Тајното оружје на психолозите: Како да го добиете тоа што го посакувате?

Најдобриот успех се постигнува со говорот на телото, односно внимателно избраната палета на гестикулации.

Совети од преговарач на ФБИ: Како да ги натерате луѓето да го направат тоа што вие го сакате?

Ги знаете ли оние луѓе од ФБИ кои во филмовите одат да преговараат со некого кој држи заложници барајќи нешто и заканувајќи се дека во спротивно ќе ги убие? Марк Гоулстон ја работел оваа работа во вистинскиот живот.

Зошто е убаво да се има брат или сестра?

Прочитајте ги експертските совети на д-р Џејмс Велборн, за битните работи кои децата можат да ги научат од нивните помали или постари браќа и сестри.

Како да преговарате за повисока плата?

Запрашајте се „Што доколку ме одбие?“ и размислете дали сте толку незадоволни што ќе посакате да ја промените работната средина доколку вашиот предлог за зголемување на платата биде одбиен...