Урнебесно смешно: Шведска телевизија по грешка ставила превод од детска емисија на политичка дебата

Неочекувано забавната дебата започнува со зборовите на шведската министерка за животна средина која, според преводот, им посакува добредојде на земјените суштества.

Што значат 10-те најчести фрази на мажите?

Заради полесно разбирање меѓу мажите и жените ви го откриваме преводот на 10-те најчести машки фрази.
Датум: 12 апр 2014
, Автор:

Британски зборови кои имаат сосем различно значење во САД

Во оваа споредба на британскиот и американскиот говор, набројани се дел од зборовите кои имаат сосем различни знаења во Бријтанија и САД. Којзнае, можеби некогаш оваа разлика ќе ве спаси од голема „каша“.
Датум: 24 окт 2013
, Автор:

11 странски зборови за кои нема превод

Во овој шарен и разновиден свет живеат многу народи кои зборуваат различни јазици.

Google Translate како ритам машина

Од која причина и да сакате да го употребите Google Translate во вашата музичка изведба пред интимна или поширока публика, би било чудно. Сепак, почудно е што воопшто некој се сетил да најде ваква необична примена...
Датум: 01 дек 2010
, Автор: