20 моќни жени кои први постигнале нешто значајно во својата област

Некои од нив се добро познати, како што се Опра Винфри и Арета Френклин, но има и жени за коишто сигурно не сте чуле, а би требало да ги знаете.

Зошто вие први да се јавите?

Постојат неколку причини зошто вие да го направите првиот чекор, но постојат уште милион изговори зошто не. Еве неколку причини зошто да се осмелите.

Billboard Hot 100: кои синглови во 2013 најдолго беа #1?

Имаше вкупно 11 синглови кои го освоија првото место во 2013 година. Еве кои се тие.

Како изгледале првите пронајдоци кои го сменија човештвото засекогаш?

Од денешна гледна точка, можеби ни изгледаат смешно. Сепак, после нивното откривање светот нема да биде ист.