Прага | Кафе пауза

Дали би го пробале овој десерт инспириран од коронавирусот?

Креаторот на десертот, Олга Будник, вели дека идејата ја добила за време на карантинот.

Прага од нова перспектива со неверојатни фотографии од дрон

Алан Брутеник сака да ги користи неговите способности како пилот на дрон за да истражува разни градови ширум светот.

Што треба да знаете за 5-те најголеми европски градови пред да ги посетите?

Најдобриот водич за патување најчесто доаѓа од непрофесионалните извори како што се пријателите или познаниците.

Колоритна прошетка низ Прага

Сара Коцевска се занимава со фотографија само 2 и пол години, но нејзините дела се полни со живост и енергија која блика дури и од дождливите и мрачни сцени.
Датум: 26 дек 2013
, Автор:

Потеклото на најпознатите плоштади

Плоштадите се места каде што луѓето се среќаваат, прават бизнис зделки, се дружат или дискутираат за политика. Овие места ја комбинираат историјата на градот со моменталната атмосфера.
Датум: 21 апр 2012

На кафе во Прага

По долгите прошетки низ магичните улици на Прага, направете кафе пауза во едни од најпознатите кафе барови во Европа.
Датум: 28 мар 2012
, Автор:

Чешки бар во кој наместо келнери ве служат вовчиња

Споственикот на барот „Vytopna“ во Прага, Чешка, смислил оригинален начин за привлекување гости. Келнерите ги заменил со прецизно програмирани вовчиња-играчки. Со нив, пијачките никогаш не доцнат :-)
Датум: 31 јан 2012
, Автор:

Зошто Прага се нарекува „златниот град на Чешка“?

Прага можете да ја сретнете под различни синоними: Градот со 100-те врвови, Срцето на Европа, Мајка на градовите. Но, дали сте знаеле дека овој град е познат и како Златна Прага?

Ѕидот посветен на Џон Ленон

Дали сте знаеле дека во Прага, Чешка постои ѕид посветен на големиот Џон Ленон? Овој некогаш обичен ѕид, во 80-тите години од минатиот век почнал да се преплавува со графити, пораки...