Дали треба „со сила“ да пиете по 8 чаши вода дневно?

Според експертите, многу е поважно да научите како да го слушате вашето тело за самите да ја одредите потребната количина течности што му е потребна.

Што точно е принципот 90/10 и како тој влијае на целиот ваш живот?

Отсега, па натаму не заборавајте го правилото 90/10 и едноставно грижите ќе ви ги снема.

2-минутно правило што ќе ви помогне лесно да се ослободите од стресот

Колку често се нервирате бидејќи сте заборавиле нешто или затоа што не сте завршиле брзо со обврска за која реално требало малку време?

Дознајте дали цело време погрешно ги користевте марамчињата за отстранување на шминка

Доколку не ги користите правилно, тогаш набрзо ќе забележите лоши ефекти на лицето.

Основно правило на универзумот: Давај за да добиеш!

Природата постоја ни дава, но ние не сме научиле да возвратиме, туку само земаме и не знаеме како да даваме.

Како да го забрзате метаболизмот со помош на правилото бр. 10?

Доколку сакате да се ослободите од вишокот килограми, тогаш започнете да го применувате правилото бр. 10.

Станете попродуктивни: 15-минутно правило кое ќе ви го промени животот на подобро!

Променете ги сите сфери од животот со помош на ова 15-минутно правило!

Дали на вашето лице ќе одговара кратка коса?

Најкраткиот одговор на ова прашање е правилото од 5,5 сантиметри.

Како да го примените правилото 80/20 во вашиот живот?

Накратко, според овој принцип, 80% од резултатите доаѓаат од само 20% од вкупниот број на вашите активности.

Чудни сообраќајни закони

Кога законодавците ќе ја стават во погон целата своја креативност таа може да резултира со некои навистина чудни решенија, како овие што следуваат.

Едноставно пакување на производи од познатите брендови

Погледнете како изгледа симплифицираното пакување на некои познати производи кои секојдневно ги користиме.