правда | Кафе пауза

Фризер објавил фотографии од жртва на домашно насилство за да ја подигне свеста на народот

Властите се обидуваат да ги охрабрат жените и мажите да проговорат за овој проблем со цел да им помогнат и да добијат правда. Токму ова го направил едeн фризер.

5 работи кои луѓето со интегритет ги прават поинаку од останатите

При средбата со луѓе кои имаат исклучителен интегритет, веднаш знаете дека има нешто особено во нив што се чувствува како привлечна сила.

Кој е најправедниот и најинтелигентниот хороскопски знак?

Кога станува збор за рамнотежата и контролата, тогаш овој знак ја добива главната улога.

Што нè научиле нашите мајки?

Некогаш ни изгледало како да биле премногу строги или лоши, но во суштина, тоа било дел од процесот на учење и подготовка за нашето впуштање во вистинскиот свет.
Датум: 05 сеп 2013
, Автор:

Моќните зборови на Мартин Лутер vs. големите мисли на Мартин Лутер Кинг Јуниор

Две моќни иториски личности кои делат многу повеќе од името што го носат. Ги дели времето и просторот во кој живееле и делувале, а ги обединува теологијата, желбата за подобар свет...
Датум: 04 јун 2013
, Автор:

Книга: „Жалба“ – Џон Гришам

Книга за мрачниот и корумпиран свет кој постои зад луксузната маска на големите корпорации, за вредноста на човечкиот живот и правдата до која сè потешко се доаѓа...

Инспиративни цитати од Винстон Черчил

Неколку цитати од Винстон Черчил кои ќе ве инспирираат, замислат и насмеат...

Декстер (Dexter)

ТВ серија за убиствата, правдата и семејството
Датум: 15 сеп 2010
, Автор: