5 комплименти кои момците неизмерно сакаат да ги слушаат

Исто како и девојките, така и момците сакаат одвреме-навреме да добијат комплимент.

Зошто не добивате комплименти колку што заслужувате?

Предизвикувањето восхит е еден од крајните резултати кои секој ги посакува кога ќе се нафати на каква било работа.

10 клучни особини на добрите родители

Психологот Лион Селцер издвоил 10 клучни особини кои треба да ги поседува секој родител, за да успее да го изведе детето на прав пат.

Како да бидете личноста која сите ја почитуваат?

Пофалете ги луѓето и покажете им искрена почит за она што го прават во нивните животи.

Изнудете насмевка на туѓите лица

Не чекајте да ви се насмевнат луѓето. Покажете им вие како се прави тоа. Направете со некој што случајно ќе го запознаете искрен муабет од срце, дајте му комплимент, не очекувајте дека ќе биде незгодно. И вашиот најдобар пријател, некогаш ви бил непознат.
Датум: 12 мај 2011
, Автор:

Покажете му на вашиот партнер дека искрено го љубите

За да не дозволите вашата врска неславно да заврши, имајте на ум дека сите односи помеѓу луѓето треба непрестајно да се негуваат за да можат добро да се развиваат.