постигнување | Кафе пауза

Која е тајната „состојка“ за постигнувањето цели во животот?

Дали работите дење и ноќе со целосна посветеност и одлучност, но сè уште не можете да ги исполните вашите цели? Ако одговорот е „да’, тогаш ви треба нешто повеќе од мотивација...

Што ќе постигне секој хороскопски знак во текот на ноември?

Се ближи крајот на 2020 година, а пандемијата на коронавирусот сигурно не ви дозволи да ги остварите плановите што ги имавте за оваа година.

Јапонските мудреци знаат: Ова е причината зошто повеќето луѓе не постигнуваат ништо во животот!

Јапонија е лулка на светската филозофија и земја која е далеку позната по своите мудреци кои имаат совети до луѓето од целиот свет, за сите да најдат одговори на важните прашања.

Ако ги следите овие 3 правила во животот, ќе добиете сè што сте посакале!

Реалноста е дека не можете да ги контролирате исходите во вашиот живот, но сепак можете да имате влијание и придонес на истите.

Како да си поставите цели што ќе можете да ги постигнете без разлика на сѐ?

Нејасните цели водат кон нејасни активности, а сето тоа води до нејасни резултати.

Како да му помогнете на партнерот да ги оствари своите цели?

Љубовта не може, а да не ве тера да му дадете малку ветер во грб на партнерот за да ги оствари своите соништа.

10 знаци дека сте алфа жена

Па, дали вие спаѓате во оваа категорија?

Зошто не е продуктивно да работите над 40 часа неделно?

Според најновите студии, со постојаното надминување на вашето работно време вие станувате непродуктивни (и многу, многу уморни).