Ресторани кои имаат урнебесни идеи за послужување на храната

Следниве ресторани навистина претерале со послужувањето на храната.

Неверојатно уникатни начини да го послужите овошјето кои ќе ја разбудат вашата креативност

Овошјето може да биде уште повкусно доколку го послужите на уникатен начин.

Исповеди на келнерите: Зошто понекогаш „не“ нè слушаат кога ги викаме?

Келнерите на социјалната алатка Whisper ни ги откриваат своите мрачни тајни. Се чудите зошто имате малку компирчиња во порцијата? Зошто салатата испадна малку „солена“ на сметката?
Датум: 19 сеп 2014
, Автор:

Кинески ресторан во кој ве услужуваат роботи

Еден ресторан во Харбин, Кина има вработено 20 роботи кои ја спремаат, сервираат и служат храната, а воедно и ги анимираат гостите. Ресторанот започнал да работи во јуни, 2012 година.

Корисни совети за сите обожаватели на кафе

За сите кафе-манијаци кои обожаваат да подготвуваат кафе, да пијат кафе и со задоволство да се среќаваат на кафе-муабет со своите пријатели, им нудиме неколку интересни, а воедно и корисни совети за кафето.

Ресторан во кој работат мали дечиња

„Kinderkokafé“ е семеен ресторан во Амстердам кој е целосно управуван од дечиња. Тие готват, сервираат, им ја носат сметката на муштериите и ги мијат садовите, се разбира со мала помош од повозрасен персонал.

Што ги нервира келнерите?

Како резултат на големата невработеност во нашата држава, многу млади момци и девојки, но и повозрасни луѓе одлучуваат да се вработат како келнери во некој кафе бар...
Датум: 23 сеп 2010
, Автор: