6 нешта што не смеете да ѝ ги кажете на личност што посвојува дете

Можеби вашата пријателка ви кажала дека ќе посвојува дете и вие се разбира сте пресреќни.

10 совети кои ќе ви помогнат да бидете одличен родител на посвоено дете

За да одгледате посвоено дете потребно се да направите некои подготовки, а овие 10 совети ќе ви помогнат во тоа.

Фотографии од деца пред и по нивното посвојување што ќе ви го стопат срцето

Овие фотографии се од еден руски социјален проект наречен „Прашањата на децата“. На фотографиите се претставени дечиња пред и откако ги посвоиле. Резултатот е неверојатен.

8 работи што можат да ги разберат само оние кои се посвоени

Посвојувањето за децата без родители претставува еден посебен настан, неизвесен, страшен и возбудлив истовремено.

6 познати личности кои не пораснале со нивните биолошки родители

6 приказни за посвојување со среќен крај кои сведочат за тоа дека родителската грижа и љубов може да дојде и од луѓе кои не се биолошки родители...

4 лаги за процесот на посвојување деца во кои мора да престанете да верувате

Од сите начини на кои можете да станете родители или да го проширите вашето семејство, посвојувањето има посебно место во срцето на оние кои се одлучуваат за овој процес.

7 вистини за посвојувањето кои треба да ги знаат сите оние кои сакаат да посвојат дете

Иако посвојувањето е добро прифатено во нашата држава, сепак постојат многу теми на кои не се разговара доволно.

Посвојувањето куче во неговите последни часови можеби беше најдобрата одлука во мојот живот…

Емотивна приказна за спасувањето на едно куче кое чекало да биде успиено...