Прекрасни уметнички дела, составени од искршени порцелански парчиња

Оваа артистка од Израел ни ја покажува убавината и бруталноста на природниот свет.

Порцеланска елка направена од 5.000 чинии

Од белгиската компанија Mooz дошле до идеја да направат интересна порцеланска елка од 5.000 чинии, висока 9 метри.

Во светот на Јадро фигурите

Дознајте зошто овие порцелански фигури се толку привлечни за колекционерите.

Луксузни порцелански јајца

Карактеристичен белег на луксузните јајца изработени од германскиот дизајнер Питер Небенгаус, е фантастичната комбинација од порцелан и накит.
Датум: 24 апр 2011
, Автор:

Порцелански предмети изработени со техниката оризово зрно

Техниката се нарекува оризово зрно, бидејќи токму со зрно ориз се прават дупчиња по ѕидовите на предметите и потоа се полнат со глазура, која по стопувањето изгледа како мало прозорче.
Датум: 01 сеп 2010
, Автор: