портрети | Кафе пауза - Part 6

Впечатливи ѕидни портрети на улиците ширум светот

Мајлс Мекгрегор, познат како Ел Мек, е талентиран „уличен“ артист кој креира фрески на ѕидовите ширум светот.

Шаренилото на човечкото лице

Динамичните, колоритни и емотивно обележани уметнички дела на француската артистка Франсоаз Нили, најчесто се околу 180 см долги, што на нејзината работа ù дава уникатен квалитет, кој го одзема здивот.

Портрети на компири

Компирите и луѓето имаат многу заеднички нешта. Доаѓаме во различни форми, големини и нијанси.

Портрети од илјадници шрафови

Ендру Маерс е еден од најтрпеливите модерни уметници на денешницата. Неговите неверојатни парчиња уметност мора да ги видите, односно да ги допрете за да поверувате дека постојат.

Улични портрети направени без четка

Англискиот артист Дејвид Вокер се пронашол во сликањето улични портрети, но на еден малку поинаков начин. Тој не употребува четка, бидејќи сака неговите дела да бидат комбинација од графити и традиционално сликарство.
Датум: 07 јан 2011
, Автор:

Креативни портрети на животни

„Суштество“ (Creature) е печатена збирка од инспиративни и креативни портрети од животни зад кои стои фотографот Ендрју Закерман. Еве неколку од најдобрите фотографии кои се дел од ова издание...
Датум: 23 дек 2010
, Автор:

Портрети од хартија во 3Д

Симонс, со помош на специјален софтвер и претходна дигитализација на одредени точки на лицето на моделот, создава т.н. играчка од хартија. Резултатот е повеќе од неверојатен. Погледнете...

Портрети врз сложувалки од флопи дискови

Британскиот уметникот Nick Gentry кој дипломирал во Central Saint Martins е автор на оваа рециклирана уметност. Старите и веќе неупотребливи флопи дискови се неговата инспирација.