портрети | Кафе пауза - Part 2

Нема да им поверувате на очите: Уметнички дела што личат на вистински фотографии!

Тој може да ја претстави реалноста на таков начин што ќе добиете чувство дека насликаните модели навистина ве гледаат и дишат.

Неверојатни фотографии направени со aјфон кои ќе ве остават без зборови

Мислите дека ви треба скап фотоапарат за да направите добра фотографија? Грешите.

Природни портрети изработени со цветови, листови и гранки

Набљудувајте ја околината и погледнете каде може да ве одведе креативноста.

Креативна преработка: Артистка користи кафе за да ги наслика познатите уметнички портрети

Артистката Карен Еланд дава сосема ново значење на терминот „уметност со кафе“.

Артист црта реалистични портрети на неговите дланки и потоа со допир ги пресликува врз хартија

Наместо да црта директно на хартија, тој прави неверојатни цртежи на неговата дланка која потоа ја користи како печат.

Драматични портрети на модели заробени со природни елементи и светлина

Портретите на Алесио Алби се необични и неверојатно убави. Природната светлина во комбинација со елементите од природата ни прикажуваат една поинаква убавина на лицата на женските модели.

Животински портрети кои покажуваат силни „човечки“ емоции

Многу од нас гледаат на животните како на човечки суштества и нормално е дека некои од фотографите го имаат истиот поглед кон нив.

Портрети од животни кои истовремено ја рефлектираат и нивната животна средина

Норвешкиот уметник Андреас Ли создава имагинарни портрети на животни во кои ја вметнува и нивната животна средина.
Датум: 13 мај 2015

Се плашите ли од кловнови? Морничави портрети од кои ќе имате кошмари

„Clownville“ е фотосерија која се состои од гротескни портрети на застрашувачки кловнови чии креатор е францускиот фотограф Еоло Перфидо.
Датум: 05 мај 2015
, Автор:

Цигарите можеби убиваат, но овој артист прави убиствена уметност со нивната пепел

Јапонскиот артист Шинрашинг прави неверојатна уметност од пепелта на цигарите.

Фотографии од бебиња направени само неколку секунди по породувањето

Моментот на раѓање на дете е најубавиот момент во животот на сите кои го доживеале тоа, па затоа овие портрети делуваат многу изненадувачки.