пораѓај | Кафе пауза

Кои се причините за намалување на бројот на предвремени породувања за време на пандемијата и карантинот?

Откако се појави панемијата на коронавирусот, лекарите ширум светот забележаа драматично намалување на бројот на предвремено родени бебиња за време на карантинот.

10 предности и недостатоци од присуството на таткото за време на раѓањето на своето дете

Иако постојат мажи што со радост би го пречекале бебето и би ѝ помогнале на партнерката за време на породувањето, има и такви што не сакаат да бидат присутни за време на породувањето.

Колку царски реза може да издржи женското тело?

Во многу држави забележано е зголемување на породувањето со царски рез. Па ако планирате да имате бебе, големи се шансите дека ќе се породите со царски рез.

Неверојатни фотографии од тинејџерка што ѝ помогнала на мајка си при породувањето

Што мислите, дали вие би ѝ дозволиле на вашата ќерка да ви помогне на овој начин при породувањето?