положба на спиење | Кафе пауза

Кои се придобивките од 4-те положби на спиење во однос на страните на светот?

Според фенг шуи, положбата на телото за време на спиењето има значително поголемо влијание врз здравјето и врз менталната состојба на човекот отколку што сте свесни.

20 фотографии од мачки што спијат во необична положба

Сигурно знаете дека мачките спијат во чудни позициии, но дури и кога ќе помислите дека знаете сè за нив, се појавуваат нови слики што ќе ве убедат во спротивното.

Што открива положбата на спиење на вашето милениче за неговата ментална состојба?

Спиењето со своето сакано милениче на многу сопственици им дава чувство на мир, удобност и релаксација. Но, луѓето ретко размислуваат зошто миленичињата спијат во одредени положби.

Што може да ви каже положбата на спиење на вашето куче?

Повеќето сопственици на кучиња ги знаат навиките на нивното милениче и лесно разбираат дали тоа е среќно, загрижено, изненадено или исплашено.