Погледнете го морското полжавче кое може да врши фотосинтеза!

Ова слатко полжавче е едно од најретките видови кои вршат фотосинтеза. :)

Филм: Турбо (Turbo)

Брзината на полжавите е потценета
Датум: 29 сеп 2013
, Автор:

Градби што личат на нешто друго

Си беше еднаш една старица што живееше во чевел... сè додека група архитекти не одлучија дека чевлите не се прикладно место за живеење, па направија градби во вид на кошница за пикник, молекула, чајник и многу други.
Датум: 28 јан 2012
, Автор: