Ова кученце обожава да спие како неговата играчка

Кученцето Мару и неговото поларно плишано мече - најслаткото дуо на социјалните мрежи!

Поларни мечки си играат и се забавуваат во цветни полиња

Навикнати сме да ги гледаме поларните мечки само на Арктикот. Па, затоа оваа фотосесија е едно големо освежување.

14 преслатки животни кои се разладуваат на летните горештини

Летото е тежок период за преживување, особено за животните. :)

Поларните животни и нивната зимска идила

Суровите зимски денови и температурите под нулата се животна средина на многу поларни видови. Погледнете ја оваа галерија на фотографии од животни и нивната зимска идила.

Шпион-камера помеѓу поларните мечки

Иновативниот режисер на филмови за дивиот животински свет, Џон Доунер употребува прикриена дигитална технологија, за да и ги доближи изолираните диви животни на човечката публика.