На кој начин гордоста може да биде нешто позитивно за вас?

Никој не сака фалбаџија, па гордоста може да биде меч со две острици...

5 начини на кои здодевноста може да ви го подобри животот

Многу ретко се зборува за позитивното влијание што здодевноста може да го има врз луѓето.

Афирмации кои делуваат лековито врз вашиот хороскопски знак

Пронајдете ја вашата мотивација во овие кратки позитивни афирмации.

За среќен и исполнет живот: Ветете си ги овие 7 нешта и стојте си на зборот!

Цел живот учиме за тоа колку е важно да го одржиме ветувањето кое го даваме на другите, но што е со она кое го даваме на самите себе?

Кратки животни лекции што кога-тогаш мора да ги научите

Никогаш не е доцна да го промените вашиот живот и да воведете неколку позитивни промени.

3 позитивни мантри кои ќе го направат вашиот живот подобар и посреќен

Шеријана Бојл собрала бројни мантри и слогани кои се создадени за полесно да се борите со најголемите животни предизвици.

Начинот на кој овие татко и ќерка го почнуваат денот стана вистинска Интернет сензација

Кога секој од нас би го следел овој пример секој ден, многу полесно би сфатиле дека секое утро може да биде убаво.

Станете личност која секој ќе ја сака во своја близина

Почитувајте ги овие совети и вие ќе станете магнет за другите околу вас!

Можете ли да погодите која е најгрдата боја што постои во светот?

Боите можат да ни предизвикаат разни позитивни чувства, но постојат нијанси кои го имаат спротивниот ефект.

Моќен психолошки метод за справување со негативните мисли

Станува збор за едноставна, но моќна вежба која ќе ви помогне да ги трансформирате вашите негативни мисли во позитивни.

Слатки фотографии кои веднаш ќе ви го подобрат расположението

Овие фотографии ќе ви помогнат да се ослободите од темниот облак што ви виси над глава.

Зошто е важно да имате хоби?

Хобито е активност која уживате да ја работите, тоа е сопствен избор, единствено и по ваш вкус, одбрано во однос на вашите таленти и познавања.
Датум: 08 мар 2016