поетеса | Кафе пауза

12 најубави цитати од руската поетеса Марина Цветаева

Таа живеела и пишувала за време на руската револуција од 1917 година.

Мудри цитати на готската поетеса Емили Дикинсон

„Ранетиот елен скока највисоко.“
Датум: 05 дек 2013
, Автор:

Мудри и сурово-реални цитати на неповторливата Дороти Паркер

„Јас не сум писателка која има проблеми со пиењето, јас сум алкохоличарка со проблеми со пишувањето.“
Датум: 27 сеп 2013
, Автор: