Компјутерот што се обидува да ги дешифрира писмата на убиецот Зодијак прави нешто морничаво

Компјутерот кој се обидува да ги дешифрира заметните писма потпишани од серискиот убиец Зодијак може да создава и поеми.

Мал робот го поминува денот пишувајќи оригинални поеми во песокот

Некои дизајнери создаваат роботи со вештачка интелигенција за забава.