Научниците откриваат: Вежба која може да ви го продолжи животот

Во продолжение можете да ја тестирате староста на вашето тело, но и ќе погледнете неколку вежби кои ќе гo подобрат вашето здравје и вашиот живот.

Истражувањата покажуваат дека љубителите на кашкавал живеат подолго

За сите љубители на кашкавалот, имаме прекрасна вест: откриено е дека вашиот омилен млечен производ може да ви помогне да живеете подолго.

10 причини зошто е здраво да се бакнувате

Голем број медицински истражувања препорачуваат да се бакнувате што е можно почесто, ако сакате да живеете долг и здрав живот. Прочитајте зошто.

Љубителите на кафето живеат подолго

Последните истражувања откриваат нови позитивни ефекти кои луѓето ги добиваат од кафето. Покрај тоа што не расонува наутро, од кафето имаме многу повеќе бенефит отколку што мислиме.