Како да изградите подобар друштвен живот?

Ниската самодоверба и внатрешната несигурност може сериозно да го нарушат вашиот друштвен живот.

Едноставни навики кои ќе ви го подобрат расположението

Доколку во последно време не се чувствувате убаво и сакате нешто да промените, можеби треба да ги разгледате следните неколку навики, кои доколку редовно ги практикувате, би можеле добро да влијаат на вашето расположение.

7 работи на кои треба да поработите за да имате подобра врска

Работењето на следниве неколку работи може да ви помогне да го подобрите односот со вашиот партнер.

Како да го примените правилото 80/20 во вашиот живот?

Накратко, според овој принцип, 80% од резултатите доаѓаат од само 20% од вкупниот број на вашите активности.

Направете си свои плацебо капсули

Подобрете ја вашата мотивација, среќа или пак волја со помош на плацебо капсули...

5 вистини за промените во животот

Еве неколку вистини за промените кои можеби ќе ви помогнат да донесете важна одлука која ќе ви го промени животот.
Датум: 05 авг 2013
, Автор:

12 научно докажани факти дека читањето го подобрува животот

Со читањето ни се збогатува вокабуларот, развиваме аналитичко мислење, учиме како подобро да се изразуваме, а може да послужи и како терапија кога поминуваме низ тежок период во животот...
Датум: 05 јул 2013
, Автор:

Како да ја подобрите вашата меморија?

Меморијата е нешто многу моќно. Погледнете ги наредниве 7 начини со кои можете брзо и лесно да ја подобрите...

Моќта на малите ритуали во секојдневниот живот

Без разлика на нивната ирационалност, тие навистина можат да ви послужат како многу позитивна и практична алатка за подобрување на вашиот живот.

Моќта на инспирацијата

Вие сте оние кои треба да бидат отворени за нови искуства, надвор од четирите ѕида на сопствениот свет.
Датум: 13 мар 2013
, Автор:

Креативни начини за подобрување на вашата креативност

Ако во последно време чувствувате дека ви се намалуваат идеите, погледнете ја оваа листа од 10 совети кои ќе ви помогнат при подобрувањето на вашата креативност...

Подобрување на комуникациските способности – како да бидете слушнати?

Способноста да се искажат мислите и тие да бидат прифатени од околината е вештина која може да се совлада.
Датум: 17 јан 2013
, Автор: