10 причини зошто е редно време да ѝ се јавите веќе еднаш

Секако дека е во ред да ѝ пратите порака и треба да го правите тоа често, но сепак ништо не може да се спореди со телефонскиот повик.

Немате поим дека слушалките на вашиот ајфон можат да прават вакви трикови

Слушалките кои доаѓаат во комплет со телефонот кријат неколку интересни трикови кои е практично да ги знаете.
Датум: 17 јул 2015
, Автор:

Што би ѝ кажале на 16-годишната верзија од себеси во 30 секунди?

„InspireYale“, организација на недипломирани студенти при „Универзитетот Јеил“, е креатор на ова видео во кое се документирани одговори од 50 студенти на горенаведеното прашање.
Датум: 03 феб 2015

Зависни сте од вашиот смартфон? Еве како да поставите граници

Во една неодамнешна студија, професорката Лесли Перлоу од Универзитетот Харвард открила дека доволни е само неколкучасовна исклученост на ден со цел да ја подобрите вашата продуктивност.

Кафето и проѕевањето

„Проѕевањето е само тивок повик за кафе.“
Датум: 24 јан 2014
, Автор:

Снаодлива мачка која не сака да седи сама

Оваа мачка не може да седи сама, па нашла начин како да го повикува својот сопственик да ја отвори вратата.

12 знаци дека станува збор за секс, а не за врска

Секако дека вие ја имате слободата да одлучите каков ќе биде вашиот однос со одредена личност. Но, не би смееле да се залажувате дека станува збор за врска кога не е.
Датум: 15 дек 2012
, Автор:

Skype етика

Не сите луѓе знаат да постапуваат правилно додека користат скајп. Еве неколку совети за етичко и неиритирачко однесување на скајп.
Датум: 02 сеп 2010
, Автор: