Забранетиот проколнат остров Повеља во Италија

Островот Повеља се наоѓа во Италија, во венецијанската лагуна, помеѓу Лидо ди Јесоло и Венеција. Поради својата мрачна историја, овој остров се смета за едно од најпроколнатите места во цела Италија.