3 едноставни начини да го победите внатрешниот критичар и да си ја подобрите самодовербата

Една од најчестите препреки при остварувањето на соништата и достигнувањето на својот максимум е внатрешниот критичар.

Како да победите во расправија со секој хороскопски знак?

Дозволете ѝ на астрологијата да се придружи во вашата „борба“ и да ве научи како да победите против секој хороскопски знак.

5 најважни навики на луѓето што секогаш победуваат во животот

Најдобриот начин за да направите нешто големо е да го сакате она што го правите.

Неверојатни фотографии што покажуваат како природата може да ја победи цивилизацијата

Понекогаш се вели дека во вечниот конфликт помеѓу човекот и природата, нема победници.

Безвременската мудрост на војсководецот Сун-цу за победата, успехот и поразот

Неговите мисли содржат голема мудрост и можат да се применат во која било уметност, дисциплина или задача.

Ако изгубите некого, но се најдете себеси – тоа е ваша победа!

Нормално е да бидете вознемирени по раскинувањето и треба да продолжите понатаму, но тоа не значи дека сите бродови мора да ви потонат.

Мудроста што се крие зад победата без борба

Колку повеќе улоги имате во општеството, толку поголема е веројатноста дека ќе се судрите со мислења и гледишта поразлични од вашите.

Никогаш не се откажувајте: 7 реченици кои ќе ве претворат во вистински победници

Никогаш немојте да се откажувате. На крајот ќе се сфатите зошто сè што сте правеле се исплатело...

Победете ја анксиозноста во само 8 чекори

Погледнете ги овие 8 чекори предложени од страна на Академијата за психологија во Америка со цел полесно да се справите со ова состојба.

Фотографии од крајот на револуцијата во Куба

Галерија со автентични фотографии од периодот кога Фидел Кастро и соработниците извојувале победа над диктаторот Фулгенсио Батиста.

Три точки

Старите велат: „Колку си посеал, толку ќе си ожнееш.“ Имаат право. Не постојат златни лажички. Жал ми е за оние кои не се трудат.
Датум: 09 јан 2011
, Автор: