Ганвие: Неверојатно село изградено на средина од езерото Нокуе

Ганвие е голема населба изградена на езерото Нокуе кое се наоѓа еден час северно од градот Котоноу – најголемиот град на Република Бенин (западна Африка).

Портрети на култури во изумирање

Малку поинакви култури на кои им се заканува целосно исчезнување...

Африкански народни поговорки

„Ако градиш куќа и ти се скрши една шајка, ќе престанеш да градиш или ќе ја смениш шајката?“