Научно докажано: Плацебо ефектот може да го излечи скршеното срце

Прифаќањето на можноста дека порано или подоцна ќе се чувствувате подобро делува како плацебо ефект.

6 феномени кои науката не може да ги објасни

Денес науката е моќна, но не е семоќна.

Неколку занимливости за плацебо ефектот

Плацебо ефектот е психолошки феномен којшто се случува кога веруваме во корисните ефекти од некои супстанции или предмети, коишто тие реално ги немаат. Овој ефект е присутен насекаде.

Секоја жена може да се чувствува убава

Замислете продукт кој ќе ви овозможи да станете поубави. „RB-X“ од „Dove“ е налепница за убавина што се лепи на раката и со тек на време ве прави поубави одошто сте. Дали е можно?
Датум: 13 апр 2014
, Автор:

Направете си свои плацебо капсули

Подобрете ја вашата мотивација, среќа или пак волја со помош на плацебо капсули...