Пирографија – фасцинантна уметност со оган

Пирографијата е уметност со горење на природни површини. Наместо четка и бои за сликање се користат вжештени предмети, а платното се заменува со дрво, хартија и кожа.
Датум: 21 фев 2012
, Автор: