Пирамидата на Дилтс: Концепт кој ќе ви помогне да сфатите што имате

Пирамидата на Дилтс е модел за лична промена која оди од едно ниво до друго. Овој принцип, доколку го разберете правилно, може засекогаш да ви го промени животот.

Слатко уживање: Чоколадна пирамида

Овој едноставен чоколаден десерт е секогаш на менито на оние луѓе кои обожаваат да ја засладуваат својата трпеза, но и својот ден.

Слатките авантури на Оскар, кучето кое го прошета цел свет

Во 2009 г. ова куче било спасено од Џоан Лефсон, која го посвоила од центарот за згрижување бездомни животни во Кејптаун. Оттогаш заеднички, ја покренувале свеста за 475-те милиони кучиња-бездомници...

Највисоките работи во светот

Знаете ли кои се највисоките работи во светот? Највисоката зграда, највисокиот водопад, највисокиот мост...?
Датум: 07 мар 2012