Топ 10 факти кои ќе ве разведрат и изненадат

Направете кратка пауза и прочитајте ги овие необични блиц факти.
Датум: 23 јун 2014
, Автор:

Пингвини на туширање

Кога на пингвините ќе им стане премногу топло тие мораат да се снаоѓаат како знаат и умеат за да се разладат.

Живиот свет на Галапагос

Архипелагот Галапагос, кој се наоѓа на растојание од 972 километри западно од Еквадор, е познат по специфичниот растителен и животински свет.
Датум: 14 авг 2012

Романтични пингвини се држат за раце

Надвор може е студено, но оваа снежна фотографија со заљубени пингвини е доволна да ги стопи дури и најстудените срца.

8 факти за пингвините

Ова се неколку интересни факти поврзани со нив, од кои ќе научите и ќе дознаете нешто повеќе за нивните навики.