Артист црта реалистични портрети на неговите дланки и потоа со допир ги пресликува врз хартија

Наместо да црта директно на хартија, тој прави неверојатни цртежи на неговата дланка која потоа ја користи како печат.

Креативно решение за вашиот ѕид

Веќе подолго време се чувствувате досадно во домот и сакате некаква промена? Ќе ви покажеме како на лесен начин да го смените изгледот на некој од ѕидовите.
Датум: 12 окт 2013
, Автор:

Креативни предмети од плутени затвoрачи

Повеќето од нас ги фрлаат плутените затвoрачи без размислување, но некои сепак имаат обичај да ги чуваат во фиока, дури и без да имаат јасна идеја за што би им се нашле во иднина. Доколку сте од овие вториве...

Производи инспирирани од Фејсбук

Обидувајќи се да бидат поинвентивни, а преку тоа да привлечат поголем интерес кај купувачите, производителите почнаа да ја употребуваат моќта на Фејсбук.

Видео: Како се прави печатарската боја?

Питер Велфеар, ни покажува како се изработува бојата што се користи во печатарската индустрија, од мешање на основните состојки, нејзината фина обработка и страста која е неизбежен дел од процесот.
Датум: 06 окт 2010
, Автор: