Петре М. Андреевски | Кафе пауза

По повод роденденот на Петре М. Андреевски, тимот на „Арс Ламина“ го посети родното место Слоештица и однесе изданија од неговите дела

„Арс Ламина – публикации“ неодамна реобјави дела на Петре М. Андреевски, а по повод неговиот роденден, 25 јуни, тимот на издавачката куќа го посети и неговото родно место Слоештица и му оддаде почит.
Датум: 25 јун 2020
, Автор:

„Пиреј“ на Андреевски – симбол на неуништливоста на македонскиот народ

„Пиреј е троскотна трева, а некои ја викаат коштева. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни, ја, куби ја, таа пак не умира. Само малку да допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева.“
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Прекрасни цитати од Петре М. Андреевски

„Човек не треба во ништо да верува и најубаво му е на оној во ништо што не верува, во ништо што не се надева. Така барем ништо не може да го изненади...“.