Совршенството има цена: Негативните страни на перфекционизмот

Постојаната тенденција кон совршенство може да ви изгледа како особина која сакате да ја поседувате, меѓутоа, токму оваа карактеристика може да биде голем товар.

Што е погрешно во потребата да се биде најдобар?

Да се посегнува кон големи цели не е недостижно, но да се посакува да се биде најдобар - тоа е веќе проблем.

Овие слики ќе го разбудат и налутат перфекционистот во вас!

Вака изгледа пеколот за луѓето со опсесивно-компулсивно нарушување...

9 знаци дека си ја сакате работата иако не ви изгледа дека е така

Обрнете внимание на овие 9 знаци кои укажуваат на тоа дека уживате во она што го работите.
Датум: 17 јун 2014
, Автор:

7 знаци кои покажуваат дека сте хроничен перфекционист

Доколку мислите дека спаѓате во категоријата перфекционисти, време е да промените нешто кај себе за да умеете да уживате во сите мали радости што ги носи животот.