Со ова пенкало можете да цртате во 16 милиони различни бои, преземени од реалниот живот

Сигурно и вие би се согласиле дека можностите на ова пенкало се бескрајни!

Пенкало со кое можете да цртате струјни кола

Circuit Scribe е пенкало кое пишува со спроводливо сребрено мастило, благодарение на кое секој може да направи свое електронско коло низ креативен процес на цртање и поврзување.
Датум: 28 ное 2013
, Автор:

Кога секојдневните предмети ќе оживеат…

Од креативен дожд од шпагети до Ајфелова кула изградена од виљушки, артистот Перез пронаоѓа начин да внесе живот во разни статични предмети.

Процесот на поткастрување и бричење прикажан обратно

Ова фантастично видео е направено од страна на Питер Сајмон, а главната ѕвезда е Том Офер Весторт.

Растение кое секој би го посакал во својата канцеларија

Оригинален додаток на вашата канцеларија, на кој ќе се воодушевува секој клиент. :)

Неверојатно 3Д пенкало кое црта во воздух

Доколку знаете да чкртате, цртате или едноставно да го мрдате прстот низ воздухот, тогаш ќе знаете и да го користите 3Doodler. :)

„Откачена“ теорија на еволуцијата

Во оваа стоп-моушн анимација на „Boolab“, двигател на еволуцијата е пенкалото. Се работоти за кусо и „откачено“ маркетинг филмче за промоција на прозиводите на „Pilot“.
Датум: 18 апр 2012
, Автор:

Струјни кола изработени од хартија, пенкало и магнети

Погледнете како со комбинирање на овие три работи може да направите интересен прекинувач, да произведете светлина или пак музика.
Датум: 08 јан 2012
, Автор:

Кружни портрети нацртани без подигање на пенкалото

Портретите на Хуи Чонг Чан се нацртани во концентрични кругови кои почнуваат да се шират од центарот...

Дигитално пенкало кое црта на хартија

Inkling од компанијата Wacom e производ кој им овозможува на корисниците да цртаат на хартија, а дигиталниот еквивалент од скицата да го добијат за само неколку секунди на својот компјутер.
Датум: 30 авг 2011
, Автор:

Мерцедес прекриен со 10 илјади пенкала

Дизајнерот Костас Шулер од Форествил, Калифорнија е автор на делото наречено “Mercedes Pens”.