Зошто не треба да ги убивате пајаците во вашиот дом?

Некои видови пајаци можат да се најдат во домот сосема случајно, а други всушност уживаат во тоа да бидат некаде внатре.

Совршената симетрија на пајаковите мрежи

Само на момент, заборавете ги чудовиштата со 8 нозе кои ги креираат овие „домови“ и погледнете ја неверојатната убавина на пајаковата мрежа.

Мистериозна бубачка гради кула опколена со ограда

Неверојатна структура за која никој не знае кој ја изградил, ниту пак за што точно служи...

Шарени скокачки пајачиња со додворувачки способности

Пајакот-паун (Maratus volans) е еден од најколоритните скокачки пајаци на светот. Познат е и по неговиот додворувачки танц...
Датум: 08 јан 2013
, Автор:

Како пајакот си ја плете мрежата?

Пајакот обично спокојно си седи и си дреме настрана додека си го чека ручекот, но за да може да си го дозволи тоа претходно вложува многу труд.

Суштества кои ги засакавме поради цртаните

Ретко кој би рекол дека бубашвабите или глувците спаѓаат во слатки, мали животинки или дека духовите се пријателски настроени екс човечиња. Но, креаторите на цртаните ни ја променија перцепцијата...