Совршената симетрија на пајаковите мрежи

Само на момент, заборавете ги чудовиштата со 8 нозе кои ги креираат овие „домови“ и погледнете ја неверојатната убавина на пајаковата мрежа.

Како пајакот си ја плете мрежата?

Пајакот обично спокојно си седи и си дреме настрана додека си го чека ручекот, но за да може да си го дозволи тоа претходно вложува многу труд.

Ловец на соништа

Домородните Американци верувале дека ноќниот воздух е полн со соништа, добри, но и лоши. Ловецот на соништа тие го закачувале над креветите или близу до нив за да ги „фаќа“ соновите.
Датум: 23 сеп 2012
, Автор: