патишта | Кафе пауза

Онлајн-водич: Патување со кола по светот

Како што патувањето со кола по светот станува се популарен облик на авантура, на интернет се појавуваат се поголем број на веб-страници кои можат да ви бидат од голема помош да го организирате вашето патување совршено.

Патишта опкружени со живописни пејзажи

Навистина е убаво кога ќе тргнете кон некоја живописна дестинација која едвај чекате да ја видите, но уште поубаво е ако можете и попатно да уживате во убави пејзажи.

Фантастичниот Дубаи тотално напуштен

„Напуштениот Дубаи“ е серија фотографии направена од Ричард Аленби-Прет. На фотографиите е претставен денешниот фантастичен град Дубаи, но комплетно напуштен.

Најопасните патишта во светот

Кога ќе ги видите фотографиите кои следуваат, за некои од нив и ќе се зачудите како и зошто воопшто се нарекуваат автопати.

Феноменалниот концепт на Фолксваген „Аква“

Дизајниран од 21-годишниот Јуан Женг од Кина, концептот на ховеркрафтот Фолксваген Аква е воодушевувачки. Концептот претставува возило придвижувано од водород и пропелери.