Футуристички градини во урбани средини

Не секаде во светот се сечат малкуте останати дрвја за градот да биде помалку и помалку зелен.

Предлог дестинации низ светот за 2012

Долги песочни плажи, зимски центри како од бајка и неверојатни дела на природата и древните цивилизации, се дел од десетте предлог дестинации за оваа година... што би одбрале вие?
Датум: 14 феб 2012
, Автор:

Највисоките луди железници во светот

Првата луда железница (rollercoaster) е направена во далечната 1885 година. Од тогаш до денеска нивната еволуцијата е во постојан раст.
Датум: 30 сеп 2010
, Автор: