паничен напад | Кафе пауза

Психолог советува како да се смирите среде паничен напад

Паничен напад е непријатно искуство проткаено со чувство на екстремна непријатност или страв...

Како да ги препознаете и како да се справите со паничните напади?

Кога ќе се земат предвид интензивните физички и емоционални промени, воопшто не е лесно да се справите со овие напади.

Што никогаш не смеете да ѝ кажете на личност што страда од панични напади?

За оние кои никогаш не го искусиле, концептот на панични напади може да биде доста нејасен.

10 сигурни знаци дека доживувате паничен напад

Паничните напади се појавуваат без предупредување и предизвикуваат силно чувство на закана. Тие се многу повеќе од тоа да се чувствувате нервозно, анксиозно или да сте под стрес поради нешто.

Анксиозност наспроти паничен напад: Која е разликата?

Додека реакцијата на стресот е нормална во одредени ситуации, постојаното чувство на напнатост и загриженост може да доведе до посериозна шета, како на вашиот мозок, така и на вашето тело.