паника | Кафе пауза

Психолог советува како да се смирите среде паничен напад

Паничен напад е непријатно искуство проткаено со чувство на екстремна непријатност или страв...

Најдобрите песни кои можете да ги слушате кога се чувствувате вознемирено

Ова се песни што навистина доловуваат како е кога ве фаќа паника или кога се чувствувате заробени под тежината на сопствените мисли.

Како се однесуваат хороскопските знаци кога флертуваат?

Како паничат хороскопските знаци додека флертуваат со симпатијата и се трудат да ја освојат?

Што никогаш не смеете да ѝ кажете на личност што страда од панични напади?

За оние кои никогаш не го искусиле, концептот на панични напади може да биде доста нејасен.

Какво е чувството да се доживее напад на паника?

„Тоа е како да се давите во базен, но луѓето околу вас не ве гледаат. Тие мислат дека пливате како нив.“

18 нешта кои би ги натерале сите анксиозни личности да кажат: „Да, тоа сум јас!“

Доколку и вие сте од оние кои секојдневно се борат со анксиозноста, тогаш сигурни сме дека ќе се пронајдете во следниве 18 ситуации...

Смирете се без лекови: Практичен совет за оние моменти кога емоциите ќе ве совладаат

Овој трик делува толку силно на вашиот организам, што никогаш повеќе нема да имате потреба да посегнете по лекови за смирување.

Што се случува во главите на жените кога ќе отидат на фризер?

Што вам ви паѓа на памет кога гледате како фризерот или фризерката ја крати вашата коса?

7 чудни работи кои можат да ви го нарушат чукањето на срцето

Што ги предизвикува овие палпитации? Погледнете дел од најчестите причинители за нарушеното чукање на срцето...

Најчестите психолошки нарушувања

Погледнете ја оваа кратка листа на најчестите психолошки нарушувања и размислете дали можеби сте забележале некои симптоми кај вас или кај некој ваш близок...