10 важни работи кои треба да ги знаете за заборавањето и паметењето

Сеќавањата се како мали делчиња од голема сложувалка: Заедно создаваат една голема слика на вашиот живот.

Имате проблеми со помнењето? Погледнете што може да ги предизвикува!

Човечкиот мозок може да се моделира т.е. под влијание на одредени стимули од околината тој може да се менува. Еве што може негативно да влијае врз меморијата.

Како да развиете фотографско памтење за 30 дена?

Сите сакаат да можат да памтат сè што ќе видат. За жал, не сите се раѓаат со таква способност. Со овој трик, ќе ги стигнете оние со добра фотографска меморија, за само 30 дена.
Датум: 03 јул 2012
, Автор:

Погледи за паметење

Почнувајќи од ѕвездите на немите филмови, па сè до црвените очи на Натали Портман во филмот „Црниот лебед“, ова се незаборавните актерки кои докажаа дека очите се навистина прозорец на душата.
Датум: 03 јун 2012

5 трикови за паметење на вашите соништа

Соништата се начин на релаксирање и оставање на нашите умови да „заталкаат“ во некои далечни, недостижни светови, каде можеме во нефизичка смисла да разговараме со живи и неживи луѓе...