Кула во форма на палма во богатиот Дубаи

Предложената структура на зградата има за цел да опфати неколку аспекти од арапската култура. Самиот дизајн на зградата потсетува на стебло од палма...

10 најчудни овошја во светот

Некои личат на грст боцки, други имаат лушпа која личи на змиска кожа, трети имаат надворешен изглед како пламен. Но, едно е сигурно. Иако се многу чудни, овие овошја се и многу вкусни.