Пакомак | Кафе пауза - Part 2

Прогласени имињата на добитниците на првите три награди на конкурсот „Trash for Art“

Под мотото „Види уметност онаму каде што другите гледаат само отпад“ вчера во просториите на Кинотеката на Македонија беа прогласени добитниците на првите три награди во двете категории, поединци и училишта, на конкурсот „Trash for art“, распишан од страна на Пакомак.
Датум: 18 дек 2014
, Автор:

Започна „Треш фор арт“: Направи уметничко дело од амбалажен отпад и освој 50.000 денари

Друштвото за управување со амбалажен отпад Пакомак заедно со Про кредит банка веќе четврта година по ред го организира настанот „Треш фор арт“....
Датум: 20 ное 2014
, Автор:

Започнува голем награден конкурс „Еко совест на општеството“

Учество можат да земат сите новинари и фоторепортери кои ќе достават оригинално објавен новинарски текст поддржан со фотографии на темата, со кој ќе ја посочат, потенцираат и актуелизираат граѓанската и институционалната несовест и невнимание кон околината.
Датум: 25 јул 2014
, Автор:

Подгответе се за еко-фестивалот SOUND OF GREEN!

Со три шишиња на супер забава. Да го исчистиме Скопје од пластика, а да го „извалкаме” со добра музика!
Датум: 10 јун 2014
, Автор:

ПАКОМАК распишува конкурс Trash for аrt – за уметничко дело од амбалажен отпад

Најкреативното уметничко дело ќе добие парична награда од 50 000 денари
Датум: 27 ное 2013
, Автор:

Започнува зелениот натпревар за сите деца во организација на Пакомак

Од 22 ноември до 12 декември, Рамстор Мол ќе биде местото каде во пријатна и забавна атмосфера, сите дечиња ќе можат да учествуваат во зелената наградна игра Green Team која ја организира компанијата Пакомак и да освојат вредни награди.
Датум: 21 ное 2013
, Автор:
12