Што кажуваат за вас отпечатоците од прстите?

Постои научна дисциплина која се занимава со проучување на отпечатоците од прстите која се нарекува дерматоглифика.
Датум: 22 феб 2016

Нашите отпечатоци не се единствените нешта кои нè прават уникатни

Секој човек е уникатен и посебен, па токму затоа и не е воопшто чудно што отпечатоците од прстите не се единственото нешто кое ги издвојува луѓето.

Отсега сукањето тесто ќе биде суперзабавно, а печивата и колачите уште повкусни

Полската дизајнерка и пекарка Зужа Козерска ја употребила модерната технологија за да го модернизира традиционалниот кујнски додаток – сукалото, користејќи ласерски гравер.
Датум: 02 јул 2015

Едноставен тест кој ги открива тајните кои се кријат во вашите отпечатоци од прсти

Отворете ја дланката и внимателно проучете ги вашите отпечатоци од прсти...

Направете сами: Прекрасна слика со помош на вашето семејство

Денеска ќе ви презентираме еден интересен „направи сам“ фамилијарен проект, кој ќе ви остане како драг спомен и убав украс за домот.

Интересни факти за устата

Јазикот е единствениот мускул кој е прикачен за телото само со едниот крај.
Датум: 10 јан 2012
, Автор:

Црта портрети со нејзините усни!?

Младата Натали Ајриш, користејќи ги само нејзините усни обоени со кармин наместо четка, креира смели портрети од познати светски икони, како Мерлин Монро и Џими Хендрикс.