остварување | Кафе пауза - Part 2

Изберете еден плод и дознајте дали ќе ви се оствари желбата

Кој човек на светот нема желби? Проверете дали истите ќе ви се остварат!

Посегнете по ѕвездите, но останете со нозете на земјата

Не можете да сонувате да станете голема пеперутка, доколку никогаш не сте биле гасеница.

10 начини да добиете сè што ќе посакате во вашиот живот

Погледнете ги следниве промени што треба да ги направите и брзо ќе почнете да се приближувате до вашиот сон!

Не е ваша работа да си кажувате себеси „НЕ“

Велејќи си себеси дека сте премногу стари, премногу млади или неискусни, само ве оддалечува од можностите кои ви се нудат.

11 трикови кои ќе ви помогнат да ги остварите вашите цели

Постојат некои едноставни, интересни и корисни трикови кои ќе ви помогнат да останете упорни и евентуално да ги остварите вашите цели.

10 начини да продолжите да се движите во оние моменти кога се чувствувате заглавено

Што се случува кога ќе ја изгубиме решителноста и пред нас се појави страв од она кое најмногу го посакуваме?

4 едноставни начини на кои можете да добиете сè што ќе посакате

Остварувањето на соништата е процес кој откако ќе разберете како функционира, ќе можете и да почнете да преземате одредени чекори со цел да го забрзате.

10 нешта кои ќе се случат доколку почнете да ги следите вашите соништа

Одвреме-навреме стравот може дури и да ве парализира, но желбата и страста да го правите она што го сакате постојано ќе преовладува и ќе ве одржува на вистинскиот пат.

Никогаш не престанувајте да сонувате

Со правиот начин размислување секој сон може да стане реалност. Еве како треба да размислувате за да успеете во тоа.

5 нешта поради кои не добивате сè што сакате

Според британскиот психолог Ричард Вајсмен, 88% од нашите замисли не се остваруваат. Зошто?

Внимавајте што посакувате … секако дека ќе ви се оствари!

Работите се онакви какви што ги гледаме, сè зависи од тоа како ги доживуваме нештата, и доколку самите се мотивираме и насочиме кон целта, ќе ја достигнеме. Само штета што човековата упорност не е секогаш толку силна...
Датум: 09 сеп 2012
, Автор:

Oстварете си ги соништата – направете план

Сами по себе соништата не ви вршат работа. Она што ви треба е план да ги остварите. Планот е всушност мапа по која треба да се раководите за да стигнете до целта - остварувањето на вашите соништа. Еве како да почнете со мапирање...
Датум: 23 мај 2011
, Автор:
12